torstai 19. marraskuuta 2020

Tulorajat paukkuu ja verot myös!

Siitä onkin näköjään aikaa vierähtänyt kun viimeksi olen täällä käynyt. 

Muuttoa on ollut viimeksi ilmassa ja sain kuin sainkin asuntoni tuolloin myytyä. Pitkän 2-vuoden jälkeen. Nyt siis asustelen mukavassa modernissa yksiössä alkovella ja parvekkeella varustettuna. Aivan passeli omille tarpeilleni ja työmatkat lyheni hitusen verran. 37neliöinen tilaihme. 

Ikävämmät uutiset oli isäni äkillinen poismeno melko pian tuon muuton jälkeen ja muutamat pari viikkoa oli aivan sekavaa menoa. Lisäksi isäni asui ulkomailla ja hautajaiset pidettiin lähestulkoon samantein. Joten niihin en päässyt osallistumaan. Rauha hänen sielulleen.

Tämän jälkeen aloin harrastamaan telttailua kesän tultaessa.

En vieläkään ymmärrä miksi tai mistä edes moisen idean sain päähäni, mutta kova tarve oli vain päästä luontoon. Siellähän sitä tulikin vietettyä monia öitä makkaraa grillatessa nuotion äärellä ja uiden. Nuuksiossa kävin tietenkin sekä Taipalsaaressa mm.. Välillä oli järkkärikin matkassa, tosin näille tuntuu vain annettava se oma aikansa vuorotellen.
Teatteriharrastus ja näytteleminenki sai tuulta siipiensä alle. Jälkimmäistä en olisi oikein uskonut, mutta onnistuin täyttämään pitkäaikaisen haaveen tuon saralta. Teatteri puolella vedetään koronan takia takapakkia jatkuvasti esityksen myötä, mutta sellaista se nyt taitaa vain olla.

Bändiäkin ollaan laitettu pystyyn ja pyöritän omaa youtube kanavaa minkä julkaisen joskus tänne, kunhan saan sen parempaan malliin. Soitan itse selloa.

Mutta siinä omat kohokohdat tältä vuodelta ja nyt itse asiaan.

Tulorajat tosiaan alkoivat paukkumaan. Verottaja läväytti viime palkkaan lisäprosentin, mikä on 39% Katsoin tilinauhaa, että: "ohho". Nyt olisi kaksi tilinauhaa tulossa ensi kuussa ja tämän illan olenkin yrittänyt laskea muutosverokorttia, jolloin se tarjoaa kevyttä 58%. Loppuvuodeksi siis. 

Tosin olen mennyt kevyellä 13,5% verolla koko vuoden niin alkaa vähän kostautumaan näin loppuvuotta kohden. Tuskinpa saan tuota parempaan enään niin täytyy olla ensi vuona viisaampi. Itse vetäydyn nyt loppuvuodeksi joulun ja uudenvuoden viettoon. 

Muuta kuin kinkkua poskeen!

Sorry kirjoitusvirheistä. En vain löydä sitä nappulaa, mistä sai tarkistuksen päälle😬

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti