sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Nordean Selekta-eläkesäästösopimus.

Silloin kun muutin uuteen asuntooni, joka oli edellistä isompi ja tietysti tilavampi. Eli ihan yksiöstä muutto kaksioon. Täytyi pankista käydä hakemassa lainaa. Lainan sain sillä ehtona, että ottaisin Selekta-eläkesäästösopimuksen. Silloin en asiaan kiinnittänyt kummemin huomiota, mutta jossain vaiheessa aloin asiaan tutkimaan. Siispä tuo "ehto" tuntuu lähinnä nyt sen aikaiselta kiristämiseltä mikäli mieli teki muuttaa kaksioon. Ne joilla tämä sopimus on ja haluavat siitä eroon, niin ehdot ovat seuraavat:

1.6. Vakuutussääsöjen takaisinosto ja siirtäminen
Eläkevakuutuksen takaisinosto on mahdollista vain ennen eläkeajan alkamista. Yksityisen henkilön omistaman eläkevakuutuksen takaisinoston edellytyksenä on vakuutetun suostumus ja että:

-Vakuutetun puoliso on kuollut,
-Vakuutetun avioliitto on purkautunut,
-Vakuutettu on ollut vähintään vuoden työttömänä tai
-Vakuutetulle on toistaiseksi myönnetty lakisääteinen työkyvyttömyyseläke tai
  osakyvyttömyyseläke.

Vakuutuksen omistajan on ilmoitettava takaisinostosta vakuutusyhtiölle kirjallisesti

-Vuoden kuluessa puolison kuolemasta,
-Kolmen kuukaudenkuluessa avioerosta,
-Työttömyyden tai työkyvyttömyyseläkkeen jatkuessa.

Ote on siis Nordean Selekta eläkkeen sopimusehdoista.

Kuten huomaa on sopimusta hankala purkaa.

Itse tein asialle nyt niin, että soitin asiakas palveluun ja ilmoitin pysäyttäväni maksut toistaseksi. Miksi?

Koska minulla on nyt tällä hetkellä käyttöä tuolle 53,54€ mikä menee joka kk automaattisesti tuohon eläkkeeseen.

Nyt jos saisin nuo ulos mitä siellä on, olisi velkojani huomattavasti vähemmän. Lisäksi keskustelussa Nordean asiakaspalvelijan kanssa, ilmoitti hän, mikäli nyt olisin eläkkeellä saisin rahat ulos 2 vuoden aikana, saaden hieman yli 200€/kk. Siinä mielessä ihan ok juttu.

Nyt tarvitsisin tuon summan, jotta vosin parantaa taloudellista tilannettani niin sen sijaan, että se olisi minun hallinassa se vain lojuu pankkitilillä, mitä voin käydä välillä katsomassa.

Siihen en ota kantaa miten kukin eläkesäästönsä hoitaa. Tottakai on hyvä olla sukanvarressa mammonaa eläkepäiviä varten, jotta ei tarvitse syödä työuran jälkeen näkkileipää ja hernekeittoa pelkästään. Pointti on vain se, että jokainen penni ratkaisee velkasodassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti