torstai 7. maaliskuuta 2019

Aloita puhtaalta pöydältä.

Ajattele millaista olisi olla ja elää ilman velkaa, kuulostaako hyvältä? Velkoja vastaan sotimessa tuo on se palkinto minkä lopulta saa, jos ja kun on myös laittanut sivuun siivun prosessin aikana on velkavapaus taattu. Törmäsin "mielenkiintoiseen" aiheeseen tulevista olympialaisista ja siitä kuinka velkaa saa mitä ällistytävämpiin asiohin. Otin aiheen vain esille, koska se antaa esimerkin siitä missä ne rahat pyörii ja antaa hieman perspektiiviä taloudelliseen ahdinkoon.

Arvatkaa paljolla Suomessa puud**doja ja an**tappeja valtio tukee? (kyllä, olet lukenut oikein) Todennäköisesti enemmän mitä olet velkaa. Nimittäin valtion vienninedistämisorganisaatio ja innovaatiokeskus Business Finland on myöntänyt 200 000 euron lainan näille leluille. Puhutaan tuossa lainassa, mutta itse näen sen velkana. Lainaat olet velkaa. Lyhyesti virsi kaunis. Lisäksi näitä olisi tarkoitus esitellä olympialaisissa (?) v. 2020 Tokiossa. Olen ehkä vanhanaikainen, mutta viimeksi kun olympialaisia katsoin oli siinä hieman sivellisyyttä, sekä tulen sytytys on varmasti kunniakas tehtävä tekijälle. Nyt ajatus puud**dosta kiitäen palavana pitkin kenttää saa olympialaisista hieman makua pois.

Vaikka velka onkin maksettava pois hampaat irvessä, omista töppäilyistä huolimatta. Olen tyytyväinen, että ei tarvitse maksaa puisistad**doista ja an**tapeista. Tilanne veloissa voi olla huono ja yleensä onkin. Toivottavasti aikaisempi esimerkki avaa vähän, että se voisi olla huonompi minne ja mistä on velkaa.

Pohdin kanssa melko paljon mitä tuolla valuutalla olisi voinut oikeasti tehdä. Koska sitä nyt saa näköjään noinkin helposti vaatimattomiin asioihin ja tosiasiahan on, että raha on vain kirjanpitoa, eikä sitä oikeasti ole olemassa. Tämä tieto löytyy kirjasta Ville Livarinen: Raha.

Haluaisin tuolla summalla tehdä saman mitä idolini Dave Ramsey on tehnyt Amerikassa jo 20 vuotta?
Perustaa eräänlainen velkalinjan, missä voisin oikeasti auttaa ihmisiä ja kohdella heitä ihmisinä velkaongelmien kanssa. Ihan vain koska oman kunnan velkaneuvonta oli todella hyytävä kokemus. Virkailija oli suhteellisen happaman kuuloinen ja naputteli "ohjelmaan" lukuja kk-kulutuksen mukaan, mistä tulisi summa saako takauksen. Homma muuttui siinä vaiheessa kun mainitsin myyväni asuntoani. Muuttui sillä tavalla, että mitään mahdollisuuksia ei enään ollut.
Luultavasti velkaneuvonta hommaani varten tarvitsisi ja pitäisi oma talous olla kunnossa. Mikä onkin parasta-aikaa työn alla. Enkä oikeastaan tarvitsisi moista puutappi-starttia varmaankaan noinkaan paljon.
Vähempikin riittäisi. Less is more.
 
Aloin myymään kaksiotani viimekesänä ja jouluna otimme sen pois myynnistä, nyt laitoimme sen taas listoille. Yhtään kysyntää ei edes ole tullut. Hintapyynti ei ole tolkuton ja kuvatkin on hyvät. Sekä asunto on siisti. Paikalla oli siis ammattikuvaaja. Ideana yksinkertaisesti myydä asunto, jotta saan talouden tasapainotettua ja velat maksetuksi. Niinkuin pankkivirkailija taannoin sanoi jutellessame puhelimessa tilanteestani: "Aloittaa puhtaalta pöydältä". Minusta tuo kuulostaa jo todella hyvältä ja en muuta voisi haluta, koska olen jo vuoden paininut näiden kanssa ja olen henkisesti aivan puhki. Toisin sanoen olen todella väsynyt ollakseni enään todella väsynyt. Haluan sen paremman vaihtoehdon elää velattomana ja aloittaa puhtaalta pöydältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti