keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Kun kaikki on tehty.

Otsikoon viitaten tulee jossain vaiheessa piste, missä kaikki on tehty. Itselläni on se aika nyt. Taianomainen rahapussi ei taivaalta tule tippumaan mikä korjaisi taloudellisen tilanteeni. Asiaa olen miettinyt lukemattomia kertoja, pohtinut eri vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia. Lukenut rahasta ja taloudesta läjän kirjoja viimeisen vuoden aikana. Nyt homma ei pysy enään käsissäni ollenkaan ulosoton astuttua mukaan. Koska olen suhteellisen uusi alallani, ei palkkani ole mitään päätä huimaava ja siitä se 1/3 per palkka, jää käteen n.1100€/kk. Käytännössä jatko menee nyt niin, että valitsen laskun minkä maksan, autonlyhennyksen ja ne velat mitä on saa mennä ulosottoon.

Onneksi sain pyöräni kuntoon, joten voin vähän säästää matkakuluissa kun alan polkemaan pyörällä. Asuntoni hintaa on myös pudotettu roimasti, mikä kasvatti taas liikenettä kyseessä olevan kohteen suhteen. Se onkin ollut hyvä uutinen pitkiin aikoihin.
Sekä hommat sarjojen kuvauksissa ovat olleet hyviä hetkiä. Taidanpa tänään laittaa hakemusta vetämään, jos pääsisi johonkin keikka hommaan kun, on se vaan niin siistiä. Saa ajatuksia pois arjesta.

En tiedä omasta tulevaisuudestani mitä se tuo tullessaan, mutta toivottavasti jotain parempaa kuin tämä mitä käyn läpi. Tästä hommasta päästyäni ja vuokralle kun päädyn, menee ainakin 2 tai 3-vuotta, ennenkuin maksuhäirö merkintä poistuu. Suppeassa ulosotossa se taitaa olla 2-vuotta. Itsellekin alkaa ikää kertymään suhteellisen hyvin tuohon mennessä. Saa nähdä tohdinko asuntovelkaa enään tuolloin ottaa. Velka on jo käytännössä kirosana minulle. Sain hieman fiilistä siitä, miltä tuntuu olla velaton. Tämä nyt jääkin hieman lyhyemmäksi. Osittain syy siihen on vain, kun olen viime aikoina ollut tavallista väsyneempi. Voisin nukkua sohvalla päivän jälkeen iltaan asti. Normaalisti riittää se 10-minuuttia ja virtaa on, nyt se ei vaan riitä.

Kertauksen vuoksi. Kun olet kaikkesi tehnyt ja et mitään enään keksi. Olet todennäköisesti kaikkesi tehnyt. Muuta et voi. Tämä nyt ei tarkoita että, pyyhe pitää nurkkaan heittää. Se on vain tilanne minkä joutuu kohtaamaan. 
Aloin hiljattain kuvittelemaan kun minulla ei olisi mitään velkoja, ei minkäänlaista. Se oikeasti tuntui todella hyvältä, nytkin ajattelen niin ja heti tuntuu paljon stressittömältä. Olkoon velattomuus kanssasi! (Hieman on mauton, mutta.. :))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti