sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Babylonin rikkain mies.

Mikä koskaan velkakierteessä olevalla on haastavaa arjen rullatessa eteenpäin ja hernekeittopurkista kaapien lusikalla pöperöä navan alle on se, että tietää oman talouden tulot ja kulut kuukaudessa. Siis toistan vielä, tietää oman taluden tulot ja kulut kuukaudessa. Vielä tämän lisäksi täytyy pysyä kartalla omista veloista. Kun itse aloin sotimaan omia velkojani vastaan ja nostin kapinan pystyyn, aloin tekemään erillaisia taulukoita tuloista ja menoista. Ensimmäisiä versiota mitä olin tehnyt, olivat jokseenkin kamalia yrityksiä. En luovuttanut asian suhteen, koska se olisi käytännössä tarkoittanut sitä että, olisin luovuttanut koko velkakierteen katkaisimisen suhteen, toiveita palauttaa talous tasapainoon, voida henkisesti paremmin, voittaa velat ja elää kokonaisuudessaan muutenkin paremmin.

"It is wrong and immoral to seek to escape the
consequances of one's acts."
-Mahatma Gandhi

"On väärin ja moraalitonta etsiä pakotietä
itsensä käytöksen seuraamuksille"
-Mahatma Gandhi

Nyt olen saannut aika tuhdin ja tarkan taulukon, mikä kattaa tulot, perusmenot ja velat. Tämä on tehty open officella. Laitan kuvan loppuun, jotta saa tehtyä vastaavanlaisen mikäli on tarvetta ja suosittelenki tekemään edes ruutupaperille erilliselle viholle, mikäli muuta ei löydy. Tärkeää on kummiskin tietää. Siinä on se juttu, että tiedät.

Tästä huonona esimerkkinä voin kertoa omasta kokemuksesta kun en tiennyt.
Omaa talouttani olen katsonut vain palkkanauhan perusteella ja määritellyt menoni sen mukaan, miettimättä sen tarkemmin. Olen saannut kohtuu hyvää palkkaa, mutta säästöön minulla ei ole koskaan jäännyt mitään, eikä minulla ole ollut puskuria.

Nyt olen veloissa ja joka kuukausi minulla on ollut puskuria varalle. Summat eivät ole olleet suuria n.50€-190€ hujakoilla pyörinyt, mutta joka palkasta tarkoitus on 5-10% laittaa säästöön. Noudatan kirjan "The Richest man in Babylon"-ohjetta vaurastumiseen tai tässä tapauksessa kasvattaa puskuria. Ohje käytännössä menee "Osa tienesteistäsi kuuluu yksin sinulle". Siinä muuten onkin vahva kirjasuositus, vink vink.

Ulosottoon olin tänään yhteydessä tilanteestani. Palkanmaksu jälleen näytti tökkivän kun tarkistelin verkkopalkasta tulevaa tiliä. n. 50% palkasta puuttuu. Tästä myös Ulosotto ottaa oman siivunsa, joten rahat ei oikeastaan riitä mihinkään. Tämä taas tarkoittaa sitä, että nekin laskuta mitä saan maksettua viivästyvät ja aiheuttaa lisää stressiä kun joudun soittaa kymmenkunta paikkaan asiasta. Sekä jutellessani virkailijan kanssa, ei minkään näköistä joustoa ollut sovittavissa. Muuta kuin vuoden päästä jatkuvalla työttömyydellä. Siinäkin vielä sellainen näkkäri, että kun se on vasta viime kuussa alkanut (helmikuu), en saisi vapaa kuukautta edes tammikuussa 2020. Eli se suunnitelma on dead end. Homma meni siis vaikeammaksi taas. Ulosotossa on 6738,23€ + muut. vipit, autolaina ja osamaksut 6504,89€ (jälkimmäiset ei ole ulosotossa).

Tästä pääsee siihen mistä alussa oli puhetta. Tietää mitä tulee ja mihin se menee. Velan maksusta tulee muuten vieläkin haastavampaa kun ammutaan maalitaulua ilman tietämättä missä se menee tai edes minkä näköinen se on. Ohessa kuva omasta taulukosta, minkä laskukaaviohin sain myös apua, koska kaikkea ei vain osaa, mutta apua voi saada pyytämällä. Tässä sodassa kaikki keinot on sallittuja.
Tiedä tuosta avautuuko kenellekään, parhaimman saat kun teet itse sellaisen mistä ymmärrät ja näet helposti. Omani on vain suuntaa antava.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti